25 Ekim 2011 Salı

Kablosuz Fareler

Kablosuz Fareler



KABLOSUZ FARELER

Bazı fareler PC bağlantısı için kablolara ihtiyaç duymazlar. PC ile iletişim ise küçük bir alıcı yardımıyla gerçekleşir. Bu sayede kullanıcılara daha fazla hareket özgürlüğü sunulmuş olur. Bağlantı şekilleri genellikle radyo dalgalarıyla veya kızılötesi ışınlar yardımıyla gerçekleşiyor. Sorunsuz bir kullanım için radyo dalgaları ile çalışan kablosuz fareleri tercih etmenizde fayda var.

Kablosuz fareler üç türe ayrılır:


a) Kızılötesi fareler: Bu fareler, bilgisayar ile iletişiminde bir kızılötesi sistem
kullanır. Sistem, bilgisayarın seri, PS/2 veya USB yuvasına takılır, fare ise sistemle kızılötesi
ışınlar ile iletişim kurar. Eğer fare ile sistem arasına bir cisim girerse, fare hareketleri
hissedilmeyecektir. Bu tür farelerden günümüzde artık satılmamaktadır.


b) Radyo dalgalıfareler: Kızılötesi farelerden farklıolarak bu fareler iletişim için
kızılötesi ışın yerine radyo sinyalleri kullanırlar. Kapsama alanlarıgenelde onlarca metre
civarındadır. Kablosuz fareler bilgisayara takılıolan alıcıaygıtla iletişim kurmak için kendi
içlerinde 2 adet pil bulundururlar.


c) Bluetooth fareler: Bu fareler, kimi bilgisayarlar ile entegre gelen Bluetooth
kablosuz teknolojisini kullanarak iletişim kurarlar. İlk iki türe göre en büyük avantajları,
standart bir protokol kullandığıiçin her cihazla kullanılabilir olmalarıdır.

Kablosuz Mouse Teknolojisi

Wireless mice usually work via radio frequencies commonly referred to as RF. Kablosuz fareler genellikle çok RF olarak anılacaktır radyo frekansları üzerinden çalışır. RF wireless mice require two components to work properly – a radio transmitter and a radio receiver. RF kablosuz fareler iki bileşenden düzgün çalışması gerektiren bir radyo vericisi ve bir radyo alıcısı.

RF Transmitter RF Verici

A radio frequency (RF) transmitter is usually integrated inside the mouse. Bir radyo frekansı (RF) verici genellikle farenin içine entegre edilmiştir. The mouse records its movements and buttons that are clicked and then sends this information via radio signals to the receiver. Fare hareketleri ve alıcıya radyo sinyalleri üzerinden tıkladım ve daha sonra bu bilgileri gönderir butonlar kaydeder.

RF Receiver RF Alıcı

The radio frequency (RF) receiver usually connects to the computer's peripheral mouse input. Radyo frekansı (RF) alıcı genellikle bilgisayarın periferik fare girişine bağlanır. It receives these RF signals, decodes them, and then sends these signals directly to the computer as normal. Bu RF sinyalleri, şifresini çözer onları alır ve daha sonra normal olarak doğrudan bilgisayara bu sinyaller gönderir. RF receivers usually come in a few styles. RF alıcılar genellikle birkaç stilleri gelir. The majority come as built in components that connect to the mouse input, others come as a separate card that is installed in one of the many expansion slots of computers, and the third type of receiver is a separate unit that is connected to a cable going directly to the computer's peripheral input. Çoğunluk fare girişine bağlanan bileşenleri yerleşik olarak gelir, diğerleri bilgisayarların pek çok genişletme yuvası biri yüklü ayrı bir kart olarak geliyor, ve üçüncü tip alıcı giden bir kablo bağlı ayrı bir birim doğrudan bilgisayarın periferik girdi. Since the technology has been mastered, most wireless mice have integrated receivers that plug into a computer's peripheral input and are very small in size. Teknolojinin hakim bu yana, en kablosuz fareler bir bilgisayar periferik girişine alıcıları plug entegre ve boyutu çok küçük.






Microsoft Yeni Çıkartmış Olduğu Kablosuz Fare Çeşitleri

Arc Touch Mouse

Temel Özellikler

1) Konforlu Tutacak
2)Pil Göstergesi
3)Dokun ve Kaydır
4)Dokunmatik Click Tuşu
5) Usb Alıcı
Genel Özellikleri

Esnek Tasarımı, BlueTrack Teknolojisi, 2,4 GHz Kablosuz bağlantısı ,Bir Çok İşletişim sisteminde çalışa bilir.

Hiç yorum yok: