25 Ekim 2011 Salı

Güvenlik Sistemleri



GÜVENLİK KAMERALARI HAKKINDA GENEL BİLGİLER





Güvenlik Kameraları sistemleri, renkli ve siyah beyaz standart ve dome kameraları, çeşitli ebatlarda monitörler, quad, switcher ve multiplexer birimleri ile standart ve zaman atlamalı video kaydedicilerden oluşur.

Renkli kameralar işletmenizi normal gözle izler gibi izlemenizi ve gelişmiş bir güvenlik için daha iyi tanımlama ve teşhis yapmanızı sağlar. Renkli sistemler ekonomik olmaktan uzak olduğundan, ekonominin daha ön planda olduğu orta ve küçük ölçekli işletmeler için siyah beyaz sistemler çözüm olmaktadır.

Güvenliği sağlanacak olan mekanlara kamera seçimi tamamlandıktan sonra görüntüsü alınanacak mekanlar için lens ve aksesuar seçimi yapılır.

Lensler görüntü mesafesinin ve açısının doğru seçimi ile net görüntüler alınmasını sağlar. Bununla birlikte dahili ya da harici kullanımda doğru montaj ve kameraları dış etkilerden korumak için montaj ayakları ve muhafaza seçimleri yapılır.




Görüntü seçimi ve monitöre aktarımı için quad, switcher ya da multipexer kullanılır. Quadlar monitörü ekranını dörde bölerek aynı anda dört kamera görüntüsünü eş zamanlı olarak ekrana taşır. Quadların daha gelişmiş şekli multiplexer birimidir. Bu birimler görüntüleri dörderli olarak gösterebildiği gibi görüntülerin sıralı bir şekilde manuel ya da otomatik olarak gösterilmesini sağlar.

Multiplexerlar fazla sayıdaki kamera görüntülerinin standart yada zaman atlamalı video kaydedicilerde kayıt altına almak ve istenilen sayıda ve kombinasyondaki görüntülerin ekrana manuel ya da otomatik olarak aktarılmasında kullanılır.
KameralarGüvenlik Kameraları kullanım amacı çeşitli nedenlerle görülmesi istenilen bir bölgenin görüntüsünü video sinyaline çevrilerek direk veya endirekt olarak monitöre aktarmaktır.
Kamera TürleriKameralar besleme gerilimi bakımından 220V. Veya 12/24V olarak ayrılırlar. Renkli veya SİYAH-BEYAZ modelleri vardır. Hareketli/sabit – Board/Metal kasa türleri isteğe bağlı kullanılabilir. Hareketli kameralara speed Dome kamera denilir. Ayrıca sabit mini dome kamerası çeşitleri de vardır. Pan veya pan-tilt motor kullanılarak sabit kameraya hareket verilebilir. Her iki ürünün dahili ve harici ortamlarda kullanılan modelleri vardır. Eğer uyumlu ise Multiplexer gibi cihazlarla kontrol etmek mümkündür.LenslerLens denilince akla göz gelebilir. Güvenlik Kamerası ile görmek istediğimiz bölgenin açısına, dahili/harici ortama, montaj yapılacak yere ve müşteri isteğine göre değişebilir. LENSLE YAPILACAK GÖRÜNTÜ AYARLARI (Eğer kullanılan lenste ilgili özellikler varsa)Lens ÖzellikleriOdak uzaklığı = zoom (2,8mm-12mm arası genel kullanılan)
Netlik ayarı = focus (Netlik ayarının gece yapılması gereklidir )
Işık hassasiyeti = iris
Lens Türleri




1- Sabit Lensler




2- Manüel Lensler




3- Varifocal Lensler




4- Oto iris lensler




5- Motorlu zoom lensler




6- Karanlık da duyarlı lensler(renkli kameraları için)
SwitcherKelime anlamı olarak seçici/değiştirici denilebilir. Birden fazla kamerayı manüel veya otomatik olarak ekranda görmemizi sağlar. Renk ayırımı yoktur. Sesli modelleri de vardır. Ancak kameralardan gelen ses kalitesine bağlı olarak (özellikle sesin yoğun olduğu bölgelerde) sesli model switcher ses bakımından istenileni verememektedir. Kapalı Devre güvenlik kameraları ve sisteminde sesleri bir arada toplayan tek ekipmandır.





TürleriGüvenlik Kameraları giriş bakımından 4-6-8-12 li olabilir, her kamera girişi için 3 kademeli anahtar bulunur.
Switcher ile kameralar görüntüleri ayarlanabilen zamanda (sn. cinsinden) Squence yaptırılabilir.
QuadKelime anlamı olarak aynı ekranda 4 kamerayı seyretmek denilebilir. Aynı anda 4 kamerayı veya 4+4 şeklinde bir monitörden seyredebiliriz. Video kayıt cihazı bağlanarak kayıt yapılabilir ancak, kayıt ne şekilde alınmışsa gösterim de aynı olacaktır. Ancak kaydedici çıkışı Quad görüntülü ise kullanımdan bağımsız Quad kaydı yapılabilir, ama playback olarak görüntüye müdahale şansı yoktur.
Müşteri tarafından aksi yönde bir istek yoksa Quad’ lı SİYAH-BEYAZ sistemlerde 17”, RENKLİ sistemlerde 21” MONİTÖR-daha iyi görüntü alınır tavsiye edilmelidir.
MonitörÇeşitli ekipmanlardan gelen video ( ve/veya ses ) sinyalini ekran üzerinde görmemizi sağlar.





TürleriSiyah-beyaz ve renkli olabilir, ekran büyüklükleri değişebilir. ( 9 /12 / 14 / 17 / 21 / 25 inch olabilir )






Kayıt cihazıKelime anlamı olarak zaman atlamalı kayıt cihazı denilebilir. Özellikle güvenlik kameraları tercih sebebidir. 3-12-24-48-72-120-168-240-360-480-600-720-960 saat aralıklı kayıt kullanılan modele yapılabilir. Kullanılan markaya göre farklı saat uygulamaları olabilir.
MultiplexerAynı anda 16 kamerayı seyretmek ve/veya kaydetmek istendiğinde kullanılır. Yapı itibari ile ses sistemi yoktur. Kayıtla ilgili olan simplex, duplex ve triplex özellikli olabilirler.





TürleriRenkli veya siyah-beyaz türleri vardır. Model farklılıklarına göre değişik özellikler bulunabilir.
Güvenlik sistemleri ve güvenlik kameraları ve telsiz kamerası insanın hayatını koruyan en önemli teknolojidir.








Güvenlik Sistemi Kurdurmadan Önce:





Güvenliğinizi sağlamak için satın alacağınız bir güvenlik alarm sistemi, güvenlik kamerası sistemi veya yangın ihbar sisteminin ne ölçüde güvenlik sağlayacağının tespit edilmesi ; güvenlik sistemi kurulacak yerin keşfinden başlanarak, sistem montajı, eğitim ve güvenlik sistemleri kurulum sonrasında teknik servis destek hizmetlerinin tamamının göz önünde bulundurulması gerekmektedir.




Güvenlik sistemi kurulurken yapılan hatalar uygulamalar, kullanıcının yanlış bilgilendirilmesi, güvenlik sistemi montajında kalitesiz yardımcı ekipman (kablo, konnektör, alçak gerilim transformatörler vb) kullanılması uzun dönem göz önüne alındığı zaman, giderilmesi oldukça zor bir süreç isteyen sorunları oluşturacağından güvenlik sistemi almadan önce çok iyi şekilde araştırmanızı tamamlamalısınız.








Güvenlik Sistemleri Hakkında Sık Sorulanlar





Güvenlik Sistemleri (Güvenlik Kameraları ve Kamera Sistemleri,Güvenlik Alarm Sistemleri,Hırsız İhbar Sistemi,Parmak İzli Kapı Kilit Güvenlik Sistemi,Turnike Geçiş Güvenlik Sistemleri vb) ile ilgili merak edilen en temel hususları basitçe açıklayalım:




Yangın Algılama Sistemleri,Yangın Alarm Sistemi





Yangın Algılama Sistemleri konvansiyonel ve analog adresli olmak üzere başlıca iki tipdedir. Bu iki grup altındaki Yangın Algılama Sistemleri (Yangın Alarm Sistemi)aynı amaca hizmet ederler fakat kullanım alanları biraz farklıdır.




Analog adresli Yangın Algılama Sistemleri; Otel vb çok odalı ve büyük binalarda, otellerde çok bölgeli büyük projelerde kullanılır.Konvansiyonel Yangın Alarm Sistemi daha küçük işletmelerde kullanılır.








Her iki çeşit Yangın İhbar Sistemi’nin ortak özelliği ise; 365 gün-7 gün-24 saat çalışır durumda olmaları ve çalışır durumda olduklarına dair kesin belirgin gösterge olmayışıdır. Yangın İhbar Sistemi ihtiyaç anında kullanıma hazır olması için doğru projelendirme ve uygulama şartdır.




Güvenlik Alarm Parmak İzi Güvenlik Kamera Sistemi Soygun İhbar Sistemleri Kamera Sistemleri Güvenlik Sistemi









Güvenlik Kamerası





GÜVENLİK SİSTEMLERİ’niz GÜVENİLİR OLSUN!





Günümüzde özellikle Büyük kentlerde Güvenlik Sistemleri lüks değil bir gereksinimdir.Güvenlik Sistemleri; Alarm Güvenlik Sistemi, Hırsız İhbar Sistemleri, Güvenlik Kamera Sistemleri, Yangın İhbar Sistemi, Araç Takip Sistemleri, Çevre Güvenlik Sistemleri, Kartlı Geçiş Sistemleri, Turnike, bariyer, Parmak izli Kapı Kilit Sistemleri,Parmak izli geçiş sistemi vb. birimlerden oluşur.








Güvenlik Sistemleri kurduracaksanız Güvenlik Sistemi Firması’nı yerinde görmeye gitmek avantaj sağlar.Güvenlik Sistemleri çözümleri sunan firmaya bizzat giderek güvenlik sistemi ürünlerini yerinde görek,kıyaslama yapmak, kendi ihtiyacınıza en uygun olan Güvenlik Kamera Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Güvenlik Kameraları, Alarm Sistemleri, Ip Kamera, Dvr Kart, Dijital Kayıt Cihazları, Alarm, Parmak izi vb. sistemlerle ilgili merak ettiğiniz her şeyi daha kolaylıkla ve detaylıca öğrenebilirsiniz.
Güvenlik sistemleri için doğru proje ,kaliteli ürün ve profesyonel uygulama şarttır.





PDKS





Personel Devam Kontrol Sistemleri (PDKS)




Personele dağıtılan kimlik kartları, Parmak izleri veya yüz şekilleri kullanılarak, belirli yerlere yerleştirilen okuyucu terminaller aracılığı ile, işletmelerde personel giriş - çıkış saatlerinin dijital ortamda kaydedilerek hataya ve unutmaya yer vermeden personelin belirli bir dönem içerisinde kaç gün ve kaç saat çalıştığını; izin, geç gelme, erken gitme ve gelmeme gibi kayıp zamanlarını belirleyen, verimliğin anahtarı çağdaş sistemlerdir.




PDKS sistemleri; işletmeye personel takibi için personel devam kontrolü için disiplin ve çağdaşlık getirmektedir.




PDKS, bordroya esas puantajın ve devam kontrole ilişkin çok çeşitli raporların elde edilmesini sağlar. Personel Bordrosu hazırlanırken insan faktöründen kaynaklanan hatalar PDKS sayesinde minimuma çekilir. Personel maliyetlerini ve personel çalışma saatlerini kontrol edebilen işletme, rekabetin çok yoğun yaşandığı pazarlarda daha etkili olabilme şansını da yakalayabilmektedir.












Parmak İzi





Parmak İzi Okutmalı Kapı Kilit Sistemi




İş yerlerinde çalışan Personelin işe geliş gidişlerinde, vardiya takiplerinde parmak izi her insanda farklı olduğu için personelin iş takibinde en güvenilir yöntemdir.
Parmak izi, parmak ucu derisinde, göz ile görülebilen çıkıntıların meydana getirdiği şekillerdir. Her birey eşsiz parmak izi sahibi olup kişilerin kimlikleri parmak uçlarında kodlanır. Bu kodlama sistemi bir nevi barkod sistemi gibidir.Parmak izi hatları değişmediğinden bu değişmez ve tek yumurta ikizleri de dahil her birey için farklı oluşu nedeniyle;parmak izi kimlik tespiti konusunda kullanılan bir özellikdir. Parmak izinin taranması, hızlıdır ve kişilere herhangi bir rahatsızlık vermez. Parmak izi tarayıcıları, kolaylıkla küçültülebilir ve az maliyetle üretilebilir.









Turnike Bariyer PDKS Kartlı Geçiş Sistemi Güvenlik Sistemi Güvenlik Sistemi




PARMAK İZİ teknolojisinin ülkemizde gelişmesiyle birlikte kullanım alanlarıda son derece yaygınlaşmıştır. Parmak izi tanıma sistemi sadece yüksek güvenlik istiyen büyük firmaların kullanımından çıkmış evlerde dahi kullanılmaya başlanmıştır. Klasik anahtarlar yerine Parmak izinin tanıma cihazları kullanılarak kapılardan geçişler ancak sisteme tanıtılmış kayıtlı kullanıcıların geçişini sağlayacak şekilde düzenlenir.. Bunun dışında bütün girişler engellidir.




Sistem büyük işletmelerin her türlü giriş çıkışında Turnikelerle birlikte kullanılmaktadır. Turnikelere bağlanan Parmak İzi Tanıma Cihazlarıyla o geçiş noktasından geçmeye izinli kişiler tanımlanır ve sisteme entengre edilmesiyle kilit vazifesi görür. Ve sistemde kayıtlı olmayan hiçbir personel yada araca Turnike açılmaz.




Parmak izi sistemini iş yerinizin belli noktalarında da kullanabilirsiniz. Belirli oda ve geçiş noktalarına bütün personelinizin erişmesi yerine sadece belirli kişilerin geçişlerini sağlarsınız.









Kartlı Geçiş





Kartlı Geçiş Sistemleri başlıca iki çeşit olarak kullanılır :








  • Access Kontrol Sistemleri ,




  • Personel Devam Kontrol Sistemleri (PDKS)
    Access Kontrol Sistemleri güvenlik amaçlı sistemlerdir. Kişilerin çeşitli bölgelere girmelerini engelleyen, girebilme yetkisinde olanları denetleyen, bunlarla ilgili çeşitli giriş-çıkış saatleri raporlayan ve bilahere güvenlik amaçlı başka fonksiyonları olan güvenlik sistemleridir.





Personel Devam Kontrol Sistemleri-PDKS (Personel devamı kontrol) ; personel giriş çıkış saatlerine bağlı olarak toplam çalışma saatinin ve varsa fazla mesainin de hesaplanmasıdır.




KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ KURULMASI:

Kartlı geçiş sistemleri profesyonel bilgi ve birikim isteyen bir iştir. Günümüzde herkes bu tarz sistemleri kurabileceğini ileri sürmekte ancak yanlış ürün tercih edilmesi, tesisat ve kablolama yapılan yanlışlıklar sistemin sorunlu bir şekilde çalışmasına yol açmaktadır. Örneğin kurulmuş ve çalışan bir sistemin 15-30 günde bir de olsa kilitlenerek kapı açma hareketini gerçekleştirememesi. Kartlı geçiş sistemi uygulanan bölgelerde manuel kapı açma sistemleri söküldüğü için bu tarz bir hata oluştuğunda kullanıcılar çok mağdur durumlarda kalabilmektedirler.İkinci bir konu kartlı geçişlerde kullanılan yazılımlardır, tüketicinin yanlış bilgilendirilmesi sonucu piyasada çok ucuza satılan kartlı geçiş kontrol sistemleri yüksek fiyatlara satılmakta bunun yanlış bir seçim olduğunu tüketici uzun zaman sonra anlayabilmektedir. Genelde ücretsiz yazılım mantığı ile piyasada satılan düşük kapasitede ve amatör veri tabanları kullanan yazılımlar hatta veri tabanından yoksun birçok ürün vardır. Bu da uzun vadede kullanılması ve bilgilerin saklanması göz önünde bulundurulması düşünülen bir kartlı geçiş sistemine yapılan yatırımın boş yere yapıldığını ortaya koymaktadır. Bir kartlı geçiş sistemi alırken kullandığı veri tabanı sistemini mutlaka araştırın.








Hırsız Alarmı,Hırsız Alarm Sistemleri





Ev ve iş yerlerini hırsızlığa karşı koruyan güvenlik sistemleri Hırsız Alarm sistemleri (Hırsız alarmı) olarak belirtilir.




Dedektör sayesinde algılanan alarm durumu panele iletilir, siren ve telefon arama cihazları kullanılarak kullanıcı bu durumdan haberdar edilir. Hırsız ihbar sistemleri kablolu ve kablosuz olarak iki tiptir. Kablosuz sistemler, maliyetleri daha yüksek olduğundan kablo çekmenin çok zor ya da imkansız olduğu yerlerde kullanılır. Ancak bazı durumlarda kablo ve kablolama işçiliğinin o kadar artarki kablosuz sistem kullanmak daha avantajlı olabilir. Hem kablolu hemde kablosuz dedektörlerin kullanıldığı paneller de vardır.




Araç Takip Sistemi





Araç takip sistemleri araç içerisine montajı yapılan gsm modulü sim kart data hattı sayesinde otomobil ve diğer motorlu araçların nerede olduğunu ve hangi sürat ile ilerlediğini, geriye dönük hangi güzergahlardan yol aldıklarını harita üzerinde gösterir. Araç takip sistemleri, bildirdiğiniz birçok noktalara araç geldiğini cep telefonunuza sms ile bildirir. Büyük araç filosuna sahip şirketlerin araç takibinde mükemmel kontrol sağlar.










Hiç yorum yok: